Ανοιχτή Επιστολή της Παμμακεδονικής ΗΠΑ προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας

reportaz-net-foto_20200218-162844_1

Η Παμμακεδονική "φωνάζει" για την τιμωρία στρατιωτών: Τραγούδησαν "Μακεδονία Ξακουστή".

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο απέστειλε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα και πληροφορίες στο διαδικτιο και σε Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή την στάση Αξιωματικών στις Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η Παμμακεδονική παραθέτει στον Υπουργό μία σειρά από καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ωστε να εξετασθεί αν υπάρχει βάση στα όσα λέγονται και αν το Υπουργείο ειναι ενήμερο για όλα αυτά.


Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημητρης Φιλιππίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Χαριτόπουλος κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Υπάτου Συμβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Νέα Υόρκη, 1η Νοεμβρίου 2019
Προς: Aξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες για μία σειρά από περιστατικά και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύθηκε από Ανωτέρους Αξιωματικούς, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να φωνάξουν όπως είθισται, συνθήματα για την Μακεδονία μας αλλά και πατριωτικά συνθήματα γενικότερα. Μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένο βίντεο με Αξιωματικό που δίνει σχετικές εντολές. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε από τον Διοικητή της Δ Μοίρας Καταδρομών ποινή 20ημερης Φυλάκισης στους στρατιώτες καταδρομείς που αναφώνησαν το Μακεδονία Ξακουστή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Σε καταγγελίες για τις οποίες ενημερωθήκαμε «ο συγκεκριμένος Διοικητής ζήτησε εκ των προτέρων απο τους παρελαύνοντες, να δηλώσουν εγγράφως οτι δεν θα αναφωνήσουν συνθήματα ή πατριωτικά εμβατήρια.

Στη συνέχεια και όταν αναφώνησαν τιμώρησε οκτώ στρατιώτες με 20ημερη Φυλακή ενω ενας απο αυτούς έδωσε την παραίτηση του». Πρόκειται για τον Δεκανέα Νικόλαο Γεωργαντά ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2019, εγώ ο Δεκανέας Νικόλαος Γεωργαντάς, που υπηρετώ στις Ειδικές Δυνάμεις στην Δ Μοίρα Καταδρομών στην παρέλαση που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, αναφώνησα δυνατά το Μακεδονία Ξακουστή, υπακούοντας στην ελληνική μου συνείδηση που δεν ανέχτηκε όχι μόνον την παράδοση του ονόματος Μακεδονία αλλά και τον εξαναγκασμό μου ως στρατιώτη να υπογράψω οτι δεν θα φωνάξω ούτε εγω ούτε και οι υπόλοιποι στρατιώτες κάποιο σύνθημα στην διάρκεια της παρελάσεως. Οφείλω να πω δε, οτι έπραξα αυτοβούλως και όχι με εντολή κάποιου προσώπου η οργάνωσης. Κατατάχθηκα στον ελληνικό στρατό για να τιμώ και να προστατεύω την Ελλάδα. Κατατάχθηκα στον στρατό για τιμήσω ακόμη την μνήμη του νεκρού πια πατέρα μου που την υπηρέτησε κι αυτός ως αλεξιπτωτιστής. Μεγάλωσα με τις σκληρές αναμνήσεις του παππού μου που πολέμησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο. 

Τιμώ και σέβομαι τους ανωτέρους μου και τον στρατό, όμως περισσότερο και πάνω απο όλα τιμώ και σέβομαι την πατρίδα μου και αυτούς που έπεσαν στις μάχες για να μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι". Ως μία Οργάνωση που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες των ΗΠΑ με τεράστια ευαισθησία πάνω στο εθνικό μας θέμα και έχοντας συνδιοργανώσει, συγχρηματοδοτήσει και συμμετάσχει στα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια για την Μακεδονία, στα οποία συμμετείχαν πατριώτες που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο σε αριθμό, και επειδή γνωρίζουμε πως είστε και εσείς Μακεδόνας και έχετε ευαισθησία καθώς παραβρεθήκατε στα Συλλαλητηρια για την Μακεδονία, ζητούμε απαντήσεις για τα κάτωθι: 


Υπήρξε πράγματι εντολή του Υπουργείου προς τους Αξιωματικούς να ζητήσουν από τους παρελαύνοντες να μην φωνάξουν πατριωτικά συνθήματα για την Μακεδονία ή έπραξαν αυτοβούλως; Αν ναι, ποιοι έδωσαν την εντολή; Γνωρίζει η Ηγεσία του Υπουργείου κάτι επί τούτου; Συμφωνείτε με τις ποινές που έπεσαν σε στρατιώτες που το μόνο που έπραξαν ήταν να φωνάξουν υπέρ της πατρίδας μας όπως γινονταν τα προηγούμενα χρόνια; Ποια είναι η θέση σας κ. Υπουργέ για τα περιστατικά αυτά; Σχετίζονται οι απαγορεύσεις αυτές με το απαραδεκτο και επιζήμιο Προσύμφωνο των Πρεσπών; Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής εδώ και 75 χρόνια κάνει αγώνες για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενάντια στην προπαγάνδα των Σκοπιανών και θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Εξάλλου καμία υπογραφή της οποιαδήποτε Κυβέρνησης η ή πολιτικού δεν μπορεί να είναι πάνω από το δίκαιο της ιστορίας και να ξεγράψει το αίμα των ηρώων μας που έπεσαν στα ιερά χώματα της Μακεδονίας μας.


Μία κακή όπως την αποκαλείτε συμφωνία δεν την τηρούμε, την καταργούμε!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς


Δημήτρης Φιλιππίδης Ύπατος Πρόεδρος 

Πέτρος Χαριτόπουλος  Γενικός Γραμματέας 

«Ξύλο» στην Τουρκία από τον Μενέντεζ: «Έκανε η Ελλ...
ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ Π...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Monday, 29 November 2021