«Ξύλο» στην Τουρκία από τον Μενέντεζ: «Έκανε η Ελλάδα κάτι;» – Ρόμπινσον: «Όχι Γερουσιαστά»

menendez-630x376

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ειλικρινής και πολύτιμος φίλος της Ελλάδας. Είναι ακόμα φίλος της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αρμενίας και του Κουρδιστάν. Η Τουρκία τον θεωρεί ως έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της. Στον Ρόμπερτ Μενέντεζ οφείλουμε τον νόμο EastMed Act και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Πρόσφατα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ «σφυροκόπησε» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Κογκρέσου, για τις περίεργες ίσες αποστάσεις που κρατά σε σχέση με τις τουρκικές έκνομες και προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχοντας απέναντί του τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρ. Ρόμπινσον, σαν δήλωσε πως «καλέσαμε όλες τις πλευρές να απέχουν από κινήσεις που μπορεί να αυξήσουν την ένταση στη Μεσόγειο», ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τον διέκοψε φανερά ενοχλημένος:

«Όλες τις πλευρές. Μα υπάρχει μόνο μια πλευρά που δημιουργεί το πρόβλημα», είπε απευθυνόμενος στον Ρόμπινσον.

«Είναι η Τουρκία που έκανε αυτή την εξωφρενική δήλωση αυτή η λωρίδα που περνά από τα διεθνή ύδατα αλλά και από τα εδάφη της Ελλάδας για παράδειγμα αλλά και της Κύπρου.

»Γιατί λέμε "όλα τα μέρη" όταν στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι υπάρχει μόνο ένα μέρος που δημιουργεί ένα πραγματικό πρόβλημα και αυτό είναι η Τουρκία».

Ο Ρόμπινσον απάντησε: «Γερουσιαστά, δεν θέλουμε αύξηση της έντασης, δεν θέλουμε κάποια χώρα να κάνει βεβιασμένες κινήσεις που θα αναζωπυρώσουν την ένταση και έτσι επαναλαμβάνω ότι είμαστε σε επαφή με όλους τους συμμετέχοντες».

Τον λόγο ξαναπήρε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Μα ποιος ευθύνεται εδώ; Έκανε η Ελλάδα κάτι;».

Ρόμπινσον: «Όχι Γερουσιαστά».

Μενέντεζ: «Έκανε η Κύπρος κάτι;».

Ρόμπινσον: «Όχι Γερουσιαστά».

Μενέντεζ: «Ευχαριστώ. Έτσι με την εις άτοπον απαγωγή η Τουρκία είναι αυτή που ευθύνεται».

tribune.gr

Δεν θέλει θρήνο ο Κατσάνης, λεφτεριά θέλει!
Ανοιχτή Επιστολή της Παμμακεδονικής ΗΠΑ προς τον Υ...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Monday, 29 November 2021