ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

hagia-sophia--3-thumb-large

 Nέα Υόρκη, 17 Ιουλίου 2020

H ανιστόρητη, πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζεπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική, με την έννοια δικαίου, με τις αρχές του δυτικού πολιτισμού και με την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω απο την ιστορία, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία και κανείς δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος μπροστά σε μία τέτοια κίνηση.

Η Τουρκία δεν τα βάζει απλά με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία αλλά με όλη την Δύση, αγνοώντας την ιστορία 1500 ετών. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης που εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ Δύσης και Αντολής. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια αλλά να προβούμε σε μία σειρά πράξεων. Πλέον και μετά από αυτές τις εξελίξεις έχουμε ηθικό χρέος και χρέος απέναντι στην ταυτότητα μας, με κάθε τρόπο να αντιδράσουμε και να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση.

1.Πιέζουμε με κάθε μέσο τους πολιτικούς, Γερουσιαστές, Βουλευτές τόσο σε Ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο και γνωστοποιούμε την κατάσταση ως έχει. Η ψήφος μας έχει δύναμη και βρισκόμαστε σε εκλογική χρονιά.

2.Μποϋκοτάρουμε την Turkish Airlines, δεν πετάμε με Τουρκικές Αερογραμμές!

3.Αρνούμαστε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε προϊόν κατασκευάζεται στην Τουρκία!

Να είστε σίγουροι πως κάθε δολάριο σε Τούρκους, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα και γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της πατρίδας μας. Ας αντιδράσουμε ο καθένας από εμάς με τον τρόπο του.

Η Αγια Σοφιά άντεξε κατακτητές, ιερόσυλους, σεισμούς και καταποντισμούς. Με την βοήθεια όλων μας, θα αντέξει και αυτήν την επίθεση!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Ύπατος Πρόεδρος

Δημήτριος Φιλιππίδης 

Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Χαριτόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ...
ΒΙΝΤΕΟ: 3 λεπτά για την Αρχαία Μακεδονική διάλεκτο...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Wednesday, 19 January 2022